Hát még egy két képet felteszek.

- A vezérlő áramkört úgy alakítottam ki, hogy kéteres kábelt használhatok és ha nagyon szeretném a koaxot használnám e célból egy kis filter leválasztóval. No de nem éri meg elvégre ez csak játék...

- Ez pedig a vezérlő doboz.
Valamikor nyáron megbeszéltem egy QSO-t egy budapesti állomással, és bizony alig hallott. Éppen csak, hogy meglett a QSO. Aztán rájöttem, hogy az IC-746 végfok a 6m-es sávon csak 1W-ot adott ki az antennába (soha nem használtam 6m-en, és a végfok halott). Átkapcsoltam az FT-857-re és belenyomtam a megfelelő 10W teljesítményt. Egyszercsak egy francia állomást hallottam. Meghívtam távírón és előbb utóbb egy kis kínszenvedés után meglett a QSO. A kapacitás nyák lemezek pedig melegek lettek
06/01/14 HA5LV 53 SSB Kelenföld
14/03/14 HA5JI 449 CW
28/05/14 F8ATS 5?? CW JM18DP
28/05/14 F6GCT 5?? CW JN18MP
03/07/14 IQ9UI 5?? CW JM76IV
Az 5?? azt jelenti, hogy mindenkinek 599-et adott. De a lényeg, hogy működik és most a padláson porosodhat nyárig, vagy amíg valami jobbat nem építek.
A loop sávszélessége nagyobb mint amit vártam, ami azt jelzi, hogy nem elég magas a rezgőkör Q-ja, vagyis a kapacitás eléggé veszteséges (melegszik). Hát alig várom, hogy meglegyen a vákuum kapacitoros masik antenna.