Az osszsulya 1.11 kg doboz nelkul, ami 590 g-ot ad meg hozza. A celom az volt, hogy konnyu es praktikus legyen. Andrassal ugy sem erdemes versenyezni, mert ha egy kilo allat lesz az en berendezesem, akkor o fel kilot csinal legkozelebb, es aztan a karorajaba szereli az egeszet es akkor meg pisloghatok

Masodik alkalommal voltam a HB-1B tcvr-emmel SOTA-zni, persze nem ezt a tunert vagy antennat vittem magammal, arra meg van a SOTA felszereles, nehezebb, de vannak hozza rogzito stb. kellekek (fahoz kikotni, stb).
Igertem, hogy irok a HB-1B tcvr tapasztalataimrol. Tvabbra is jo SOTA keszuleknek tartom. Relative olcso, $300 alatt vettem meg a nyaron Chicago-ban. 5W a specifikacio, bar en 6 felettit mertem, tokeletesen eleg egy SOTA aktivalashoz. Ha ezt a tcvr-t szemelitek ki magatoknak, okvetlenul csak azt vegyetek meg ami az SWR merot is tartalmazza (ezt a software hatarozza meg, de utolag nem upgrade-elheto). A beepitett LiPo is nagyon hasznos, konnyu, toltot adnak hozza, es boven eleg egy aktivalashoz.
Az erzekenyseg szinten eleg a SOTA-hoz, ahogy ezt mar mondtam, ugyis csak azt az allomast csinaljuk meg, amit hallunk, nem DX vadaszat a cel.
Viszont egyenlore meg nem tudom mi okozta a mult aktivalaskor, de egy frekvenciaban kozeli eros allomas annyira "pumpalta" a vevot, hogy nagyon megnehezitette a vetelt. Feri, ha7hf 30m-en en 40m-en aktivaltam. Megfigyeltem, nem O okozta ezt a problemat. Akkor is jelentkezett, amikor O nem volt adasban. Ovaron aktivaltunk, nagyon kozel nem lehetett senki geografiailag, 740m magasan volt, tehat egyenlore ez azt jelenti, hogy a bemeneti egyseg savszelessege szelesnek tunik. Errol meg majd irok tobbet, ahogy tovabb kiserletezem vele.