Antenna mérő műszerek
Moderator: ha5clf
Re: Antenna mérő műszerek
Meg egyszer visszaterve a LED-es SWR mereshez, Feri, ha7hf kuldte ezt a kapcsolasi rajzot, ami sokat segit megerteni, hogy is mukodik a hid kapcsolas az SWR mereshez:
73 - Istvan/ha5clf
Arra figyeljetek hogy ékezetes ne legyen benne mert azt nem szereti, Nonoo már régebben is mondta nekem hogy próbáljuk mellőzni a "magyar specialitásokat".
Ami viszont nem oké az az ékezetes betűk a címben:
I(con hg5icon ex hg5cut a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub Alapító Elnöke
Nyugi most és se. Csináltam print scrennel egy képet, hogy hol kell hozzáadni a fájt, majd melyik gombbal kell csatolni. Ezt elmentettem paint-ben jpeg formátumban. Hozzáadni tudtam, csatolni már nem. Más képeket tudok csatolni. ???????????????????????????????? Vajon miért? Te is paint-es képet raknál föl?
.... .- ..... -.. ... .-
Első hozzászólásomban jeleztem, hogy nem tudok képet becsatolni! Aztán olvastam a GYIK-et. Jeleztem az Adminnak, képet azóta sem tudok becsatolni! Szépen kérek Valakit, okítson ki a cselekmény bonyolultságáról! Már elnézést: Máhol egy egyszerű műveleti gomb, ha mán regelt vagyok, de... lehet, hogy csak b@lf... vagyok!
Minden jót!
Minden jót!
Most neztem a Lomex-ben van SMD akar 1W-ig is. Ebbol kellene 50-Ohm, 200-Ohm, es 450-Ohm. Persze nem kell egy watt, mi csak merni szeretnenk. De konnyebb forrasztani a nagyobbat es nem draga egyaltalan, ha nem kilora veszi az ember.
Andras ha arra jarsz...
50-Ohm
100-Ohm
200-Ohm
450 nem hiszem, hogy van, de ha mindegyikbol van 5-10 akkor mindent ki lehet hozni beloluk...
Es az SMD az tenyleg induktivitas szegeny.
Andras ha arra jarsz...
50-Ohm
100-Ohm
200-Ohm
450 nem hiszem, hogy van, de ha mindegyikbol van 5-10 akkor mindent ki lehet hozni beloluk...
Es az SMD az tenyleg induktivitas szegeny.
73 - Istvan/ha5clf
Tenyleg latszik a tekercs... Bar 0.01 uH az eleg induktivitas szegeny. Megmertem a "metalic film" ellenallasaim, amik induktiv szegenyek, allitolag, es 4-5 uH mutat. Hat az nem induktivitas szegeny egyaltalan.
73 - Istvan/ha5clf
Andràs azellenàlláson làtni a tekercs meneteit.
I(con hg5icon ex hg5cut a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub Alapító Elnöke
Szerintem ez jó lesz hozzá. Vagyis ebből a típusból, csak nagyobb.
.... .- ..... -.. ... .-