Gyogyulj meg aztan lesz meg alkalom csatlakozni. En is remelem jol sikerul a holnapi nap, ugyanis nem viszunk rovidhullamu berendezest es mindent URH-n kell elerni. Remelhetoleg 4-QSO-nal sokkal tobbet tudunk csinalni.
Andras eltokelt, hogy felviszi, es fel is fogja vinni ...
Sajnos tényleg öregszem, nem igazán gyógyulok. Ezért ezt mos kihagyom.
András! Ha azt az antennát felviszed, minden elismerésem a Tiéd. Bár
ahogy megismertelek nem fogod otthon hagyni.
Elküldöm, de még este le kell mennem érte. Nem tudom még, hogy de elvisszük. Én viszem a 897-et, tudom nehéz lesz, de ha ezt így felviszem (ha fel tudom) ide akkor, tudni fogom mik a határaim, ha elérem.
Andras, tedd ide fel a kepet a yagi-rol, kivancsi vagyok ra. Eleg ha osszerakva szallitashoz fenykepezed le. Az en antenamat eleg maceras osszerakni, foleg nagy hidegben es nincs olyan latvanyos nyeresege mind a tiednek. Minden esetre kb erre lenne szukseg:
Egy yagi 2m-re
Slim-Jum backup antenna
FT-857 + mikrofon
tcvr alvany
feszultseg csokkento
LiPO, akar mindkettot vihetjuk (FM az fogyaszt rendesen)
kabelek, csatlakozok, stb.
Csak 2m FM tervezek es esetleg ha nagyobb az antenna nyereseg megprobalhatjuk az SSB-t, mondjuk OE fele.
Azon is gondolkodom, hogy mi lenne ha az [FT-857 + mikrofon, tcvr alvany]-t nem visszuk az lenyeges suly toblettol szabadulunk meg. Helyette vihetjuk a vx-6 kezi radiom, ami 5W-ra kepes, bar csak FM aktivalhatnank. Viszont meg kell oldani a LiPO taplalast hozza, csatlakozo stb. Egy LiPO eleg lenne.